Integrale veiligheid

Veiligheid is in onze samenleving van groot belang en van oudsher een kerntaak van de overheid...
Lees meer >>

Keurmerk Veilig Ondernemen

Iedere ondernemer wordt wel eens geconfronteerd met vandalisme, agressie of diefstal...
Lees meer >>

Arbo en Veiligheid


Lees meer >>

Subsidie voor beveiliging

Maak gebruik van de subsidieregeling Veiligheid Kleine Bedrijven en laat een beveiligingsscan uitvoeren...
Lees meer >>Subsidie voor beveiliging

Ben je ondernemer en wil je jouw bedrijf goed beveiligen tegen criminaliteit en vandalisme? Dan is er voor jou de onafhankelijke beveiligingsscan op maat.

De beveiligingsscan is onderdeel van het programma Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) van het Ministerie van Economische Zaken. Het stimuleringsinstrument Veiligheid Kleine Bedrijven is gericht op kleine bedrijven die subsidie kunnen krijgen voor een onafhankelijke beveiligingsscan en het realiseren van veiligheidsmaatregelen. De beveiligingsscan wordt uitgevoerd door een VKB beveiligingsadviseur. De overheid vergoedt maximaal 300 euro per scan. De eigen kosten bedragen 50 euro per scan. Bovendien kun je op basis van de beveiligingsscan de helft van de kosten voor het veiliger maken van jouw bedrijf vergoed krijgen tot een maximum van 700 euro.

 

In totaal kun je maximaal 1.000 euro subsidie ontvangen inclusief de vergoeding voor de beveiligingsscan.

 

De beveiligingsscan is bedoeld voor kleine ondernemers. Zij moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • Maximaal 5 vestigingen, elke vestiging telt maximaal 10 fte’s

 

Om gebruik te maken van de subsidieregeling onderneemt u de volgende stappen:

 

Stap 1 Vraag de subsidie aan

Je kunt een digitale aanvraag doen met DigiD voor bedrijven. Je krijgt dan direct een ontvangstbevestiging. Vervolgens hoor je binnen een paar dagen of je subsidie krijgt of niet. Heb je nog geen DigiD voor bedrijven dan kun je deze aanvragen bij de Kamer van Koophandel (www.kvk.nl).

Je kunt ook per post subsidie aanvragen. Download het formulier op de website www.veiligheidkleinebedrijven.nl/publicaties en formulieren, vul het in, verstuur het origineel per post en bewaar zelf een kopie. Binnen 8 weken hoor je of je subsidie krijgt of niet.

 

Stap 2 Maak een afspraak voor een beveiligingsscan

Maak een afspraak met een onafhankelijke beveiligingsadviseur. Op de website www.veiligheidkleinebedrijven.nl/overzicht adviseurs VKB kunt u een lijst van VKB-adviseurs raadplegen. Binnen anderhalf uur controleert de adviseur de organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen in je bedrijf.

 

Stap 3 Voer de maatregelen uit

Voorwaarde is wel dat je de scan(s) en maatregelen binnen 6 maanden na ontvangst van de subsidietoezegging uitvoert. Ben je te laat dan vervalt de toezegging en kun je niet opnieuw subsidie aanvragen. Alleen de maatregelen die in het beveiligingsrapport staan worden vergoed.

 

Stap 4 Declareer de kosten

Heb je de maatregelen uitgevoerd dan vul je het vaststellingsformulier in. Download het formulier op de website www.veiligheidkleinebedrijven.nl. Stuur de betaalbewijzen van de gemaakte kosten mee en een kopie van de geadviseerde maatregelen. Bewaar je beveiligingsrapport, offertes en kopie van betaalbewijzen voor een eventuele controle. Is je declaratie goedgekeurd dan wordt het gedeclareerde bedrag binnen 13 weken uitbetaald. Bij controle kan de uitbetalingstermijn iets langer zijn.


Voor meer informatie over de subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven kunt u terecht op de website www.stavoorjezaak.nl. Wilt u een afspraak maken voor een beveiligingsscan in de regio Gooi-, Eem-, en Flevoland dan kunt u contact opnemen met Huib Vlug (06-24818304) of een email sturen naar [email protected]

 

Bron: www.stavoorjezaak.nl